Jubilerende Digibron breidt activiteiten uit

8 mei 2021

Digibron

Digibron, de databank van christelijk Nederland, bestaat tien jaar. Het jubileum is aanleiding voor diverse vernieuwingen, zoals de vergroting van het digitale archief en de toevoeging van themadossiers.

Dat meldt Mark Meuleman, innovatiemanager bij Erdee Media Groep en verantwoordelijk voor Digibron.

Tien jaar geleden startte Digibron met het doel het gedachtegoed van de gereformeerde gezindte digitaal veilig te stellen en voor iedereen beschikbaar te maken. In de afgelopen jaren groeide Digibron uit tot een digitale databank met meer dan twee miljoen artikelen uit vijfendertig christelijke bronnen vanuit de breedte van de gereformeerde gezindte.

Kranten, tijdschriften, kerkbladen en brochures werden digitaal beschikbaar gesteld en doorzoekbaar gemaakt met unieke zoektechnologie. Later dit jaar worden Eilandennieuws en de ruim honderd jaargangen van Ecclesia, orgaan van de Vrienden van Kohlbrugge, toegevoegd, zo meldt Meuleman.

Nieuw zijn ook de themadossiers. Digibron wil gebruikers daarmee helpen inspiratie op te doen rondom actuele christelijke thema’s, zoals mediaopvoeding, onderwijsvrijheid, orgaandonatie en vaccinatie.

Ook is er een abonnementenservice ontwikkeld. Partners kunnen digitale abonnementen aanbieden binnen Digibron. Er is veel behoefte aan betrouwbare informatie en duiding. Meuleman geeft aan dat dit alleen maar belangrijker wordt. „Er liggen veel kansen om het platform verder uit te bouwen. In de komende periode gaan we de themadossiers verder uitbouwen. We blijven ontwikkelen en investeren in nuttige technieken en in de gebruiksvriendelijkheid van het platform. We denken na over de mogelijkheid om ook video’s, podcasts en luisterboeken toe te voegen.”