Digibron

Digibron-header-pagina

De digitale schatkamer van christelijk Nederland

Digibron is een digitale databank voor de gereformeerde gezindte. Het bevat onder meer edities van het Reformatorisch Dagblad, Terdege en RDMagazine, jaargangen van kerkelijke bladen als de Saambinder, de Waarheidsvriend, en de Wekker, maar ook SGP-partijblad de Banier en veel kerkhistorisch materiaal van de Vrije Universiteit en de Theologische Universiteiten van Kampen en Apeldoorn.

De formule

Via een gebruiksvriendelijk zoeksysteem kan iedereen gratis de ruim 1,5 miljoen artikelen doorzoeken. Digibron verleidt gebruikers om heel lang binnen thema’s te blijven zoeken, omdat ze steeds meer informatie, uit steeds andere, betrouwbare christelijke bronnen tegenkomen.

Ontstaansgeschiedenis

Digibron, onderdeel van de Erdee Media Groep (EMG), ging op 1 april 2011 van start. De basis is het digitale archief van de publicaties van EMG. Die werd verbreed door dezelfde zoektechniek aan te bieden aan diverse christelijke en kerkelijke organisaties. Ook zij kunnen met Digibron hun periodieken toegankelijk maken in hetzelfde systeem. Digibron wil daarmee een archief en kenniscentrum zijn voor het gedachtengoed van overwegend bevindelijk gereformeerd Nederland.

Digibron is het online inspiratieplatform dat christelijke bronnen ontsluit. Artikelen uit het verleden en het heden vormen samen een kennisbank voor vraagstukken van de huidige maatschappij.

Adverteren digitaal

Adverteer online op websites, sociale media en bij video's van Erdee Media Groep.

Eigen publicaties in Digibron

Op zoek naar een betrouwbare partner om uw materiaal te ontsluiten? Neem dan contact op.