Reformatorisch

Dagblad

RD-header-pagina

RD. Voor het hele verhaal.

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke kwaliteitskrant, die in 1971 voor het eerst verscheen. Het biedt betrouwbare informatie, achtergronden en duiding bij het nieuws. De krant wil boeien, inspireren en verdiepen. Ze biedt in artikelen meerdere perspectieven en zet aan tot meningsvorming en discussie. Ze bekent kleur en brengt een eigen geluid.

Verschijning en bereik

Hoewel de papieren krant nog steeds een grote plaats inneemt, zijn andere kanalen (internet, YouTube, Instagram, Facebook, e-paper) inmiddels net zo belangrijk. Terwijl de oplage van het RD rond de 50.000 ligt, is het bereik van de krant door dat grote aantal kanalen vele malen groter: ongeveer 400.000.

Abonnees en lezers

Abonnees van het RD wonen verspreid over heel Nederland en behoren voor een groot deel tot de gereformeerde gezindte. Die duidelijke afgebakende doelgroep is uniek voor een landelijk dagblad. Uit onderzoek blijkt dat het RD daarbinnen de belangrijkste en soms zelfs enige informatiebron is. Hierdoor is het RD een bijzonder interessant platform voor adverteerders -niet alleen uit de eigen achterban, maar ook daarbuiten-, omdat die met campagnes in het dagblad een grote bevolkingsgroep kunnen benaderen die via andere kanalen moeilijk te bereiken is.

Advertentiemogelijkheden

Advertentiemogelijkheden zijn er niet alleen voor zakelijke partijen, maar ook voor particulieren. Zij kunnen tegen scherpe prijzen familieberichten, rubrieksadvertenties en dergelijke laten plaatsen.

Advertentiemogelijkheden papier en online.

Samen met ruim 50.000 abonnees staan we voor het delen en behouden van journalistiek met een reformatorische inslag.

Adverteren

Adverteren bij Erdee Media Groep. Print, digitaal, evenement of crossmediaal.

Abonneer op RD

Probeer het RD nu uit. Elke dag, weekend, zaterdag of digitaal.

50 jaar jubileum

maxresdefault

Documentaire "Tegen de stroom in"

Het Reformatorisch Dagblad bestaat op 1 april 2021 vijftig jaar.

Presentatoren Francina Stolk en Caroline Schimmel zijn in de archieven gedoken. Openhartig spreken (oud-)hoofdredacteuren en (oud-)directeuren met Francina over de ontwikkeling van de krant en welke dilemma’s zij onderweg tegenkwamen.

Caroline Schimmel reist met ds. L. H. Oosten af naar Urk voor een gesprek over de oprichting van de Stichting Reformatorische Publicatie (SRP). Ds. L.H. Oosten was secretaris (1966-1980) en voorzitter (1980-2017) van de SRP. Ook laat Caroline deze documentaire alvast zien aan Aline de Bruin. Zij werkt nu als redacteur bij het RD en blikt vooruit: hoe ziet zij de toekomst van de krant?

Aan de documentaire werkten mee: Dr. C. S. L. Janse (hoofdredacteur 1971-2003), K. Bokma (directeur 1971-1991), J. Koetsier (directeur 1991-2003), Bart Visser (directeur 2003-2018), Wim Kranendonk (hoofdredacteur 2003-2017), Steef de Bruijn (hoofdredacteur sinds 2017) en Cornell Heutink (directeur sinds 2018).

Producten van het Reformatorisch Dagblad