EMG lanceert nieuwsapp RD

15 mei 2021

RD-app

De Erdee Media Groep (EMG), uitgever van het Reformatorisch Dagblad, lanceert een nieuwsapp. De app maakt de journalistiek van het RD nog toegankelijker voor mobiele gebruikers.

De nieuwe RD-app, beschikbaar voor iOS- en Android-smartphones, markeert het 50-jarig bestaan van de krant, zegt EMG-directeur Cornell Heutink. „Ik ben blij dat we onze abonnees in dit jubileumjaar een prachtig nieuw product kunnen aanbieden.” De afgelopen twee jaar kenmerken zich door een forse groei van het aantal bezoekers van de website RD.nl. Ruim 60 procent van hen leest de site op een mobiel apparaat. Heutink: „Het uitbrengen van een nieuwsapp is daarom een logische volgende stap.”

Het nieuwe product is ontwikkeld door ervaren appbouwers die ook applicaties voor andere grote dagbladen maakten. Naast het laatste nieuws en de meest recente artikelen biedt de app ook de mogelijkheid om artikelen op te slaan in een leeslijst. Ook zijn functies als pushberichten en donkere modus toegevoegd.

Nieuwe kanalen, zoals video en podcast, krijgen een belangrijke plek. Op termijn zal ook de e-paper van het RD in de app worden ondergebracht. Deze wordt nu nog in een aparte app aangeboden.

Abonnees van het Reformatorisch Dagblad kunnen nadat ze zijn ingelogd de app gratis gebruiken. Nieuwe gebruikers hebben na registratie 50 dagen lang gratis toegang.