Welkom bij Erdee Media Groep

Dit lijkt uw eerste bezoek aan deze site te zijn. Om u goed te kunnen helpen vragen wij u eenmalig een keuze te maken.

adverteren bedrijfsbreed

Van pionier naar crossmediale uitgever

De geschiedenis van Erdee Media Groep begint eind jaren ’60 van de vorige eeuw. In die tijd nemen mensen uit de kring van de Staatkundig Gereformeerde Partij het initiatief tot oprichting van een christelijk, landelijk dagblad met een reformatorische signatuur. Dit plan komt voort uit onvrede met de redactionele koers van bestaande christelijke dagbladen.

Het initiatief leidt tot oprichting van de Stichting Reformatorische Publicatie die op haar beurt in 1971 het krantenbedrijf Reformatorisch Dagblad sticht. Sinds dat jaar bestaat ook de Erdee Holding die later de naam Erdee Media Groep kiest.

Vanaf 1971 bevindt de organisatie zich een kleine 15 jaar in de pioniersfase. Medewerkers staan vanuit een enorme bevlogenheid schouder aan schouder om het Reformatorisch Dagblad tot een volwaardig krantenbedrijf te ontwikkelen. Na die eerste periode gaat de pioniersfase over in een periode van professionalisering. De organisatie krijgt een toonaangevende functie als het gaat om nieuws- en informatievoorziening binnen de gereformeerde gezindte in Nederland. Naast de uitgave van het dagblad worden initiatieven genomen om het familieblad Terdege uit te geven en om diverse publieksbeurzen te organiseren, zoals Wegwijs en Naar Buiten. In januari 2008 neemt Erdee Media Groep uitgeverij De Banier in Utrecht over. Op 1 april 2011 werd Digibron gelanceerd. Digibron is het digitale kenniscentrum voor de gereformeerde gezindte. Anno 2018 zijn er rond 200 medewerkers actief binnen Erdee Media Groep, die is gevestigd in Apeldoorn.