Welkom bij Erdee Media Groep

Dit lijkt uw eerste bezoek aan deze site te zijn. Om u goed te kunnen helpen vragen wij u eenmalig een keuze te maken.

adverteren bedrijfsbreed

Communicatietraining in crisissituaties

"Journalisten zijn lastig volk. Die persmuskieten kun je maar beter op een afstand houden." Zeker als er problemen zijn, hebben woordvoerders van bedrijven, scholen en kerken al snel de neiging om de kaken stijf op elkaar te houden. Maar is dat verstandig?

Nee. Juist door goed in te spelen op de vragen van journalisten, door duidelijk je eigen verhaal neer te zetten, in begrijpelijk Nederlands, is het vaak mogelijk om op een positieve manier aandacht te krijgen. Door beter te begrijpen hoe (moderne) media in elkaar zitten en hoe journalisten te werk gaan, kunt u zo'n bedreiging ombuigen naar een kans. Een proactieve opstelling en een open en vriendelijke houding voorkomt reputatieschade en draagt bij aan een eerlijke weergave van uw boodschap.

Erdee Media Training geeft (potentiƫle) woordvoerders van bedrijven en instellingen trainingen in het omgaan met de pers. In 2010 en 2011 zijn, onder andere in samenwerking met de VGS, trainingen gegeven voor directies en besturen van scholen en voor kerkenraden. Meer dan honderd cursisten hebben deze training meegemaakt en de gemiddelde beoordeling ligt ruim boven de 8.

De eendaagse training (groepsgrootte maximaal zestien personen) gebeurt door ervaren journalisten. De ochtend is gevuld met een theoriedeel, waarin woordvoerders gewezen wordt op hun rechten en plichten en op de kneepjes van het journalistieke stiel. Daarna oefenen de cursisten in het schrijven van een persbericht en het houden van een persconferentie. De middag bestaat uit videotrainingen (in kleinere groepen) waarbij elke woordvoerder kritisch ondervraagd wordt over een vooraf toegezonden casus.

Erdee Media Training geeft ook trainingen voor gevorderden, aan groepen van maximaal vier personen, eveneens in samenwerking met de VGS.

Contact: mediatraining@erdee.nl