Welkom bij Erdee Media Groep

Dit lijkt uw eerste bezoek aan deze site te zijn. Om u goed te kunnen helpen vragen wij u eenmalig een keuze te maken.

adverteren bedrijfsbreed

Draagt Elkanders Lasten

Draagt Elkanders Lasten is een speciale stichting van het Reformatorisch Dagblad. De doelstelling van de stichting is vastgelegd in de stichtingsakte. Artikel 3 daarvan zegt onder andere: "De stichting heeft ten doel: Het lenigen van menselijke nood door het verlenen van materiële hulp in binnen- en buitenland via instanties en/of personen, die op dit terrein in binnen- en/of buitenland werkzaam zijn..."

Wereldwijd komen slachtoffers van allerlei rampen en ellende, natuurgeweld, overstromingen, aardbevingen, in aanmerking voor hulp. Dankzij vrijgevige abonnees biedt het RD elk jaar via de stichting Draagt Elkanders Lasten hulp aan noodlijdende mensen. In de loop van de jaren kwamen projecten in vele landen aan bod. Er werd onder andere geld bij elkaar gebracht voor een ziekenhuis in Israël, christenen achter het toenmalig IJzeren Gordijn, oorlogsslachtoffers in Afghanistan, armen op Haïti, Papoea’s in nood, slachtoffers van Pol Pot in Cambodja, Bijbels in China en slachtoffers van guerrilla’s in Peru.

De stichting kiest elk jaar een nieuw project uit om daar geld voor bij elkaar te brengen. Dat is een verschil met andere organisaties die zich op een, of enkele landen richten. De gevers kunnen voor dat afgesloten project niet meer geven. Maar de verantwoordelijke RD’ers blijven wel toezien op een juiste aanwending van de fondsen.

www.steundel.nl